BANÁNOVÉ REZY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PIŠKÓTA:
8 vajec,
8 lyžíc kryštálového cukru,
4 lyžice hrubej múky a 4 lyžice hladkej múky
KRÉM:
3 vajíčka,
15 dkg práškového cukru
2 lyžice hrubej múky
2 lyžice kakaa
Heru
2 banány
džem
čokoládu na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Ponúkam Vám veľmi jednoduchý a na čas nenáročný banánový koláčik, ja ho zvyknem robiť ako rezy, ale aj ako tortu. Verte mi, že sa po ňom iba tak zapráši.
Fotky prípravy som nenafotila, kedže som si neskoro spomenula :()...........takže poďme na postup.

1. V prvom rade si oddelíme bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom, ak to máme vyšľahané dotuha, pridáme po jednom žĺtka a zľahka vymiešame. Potom pridávame postupne obe múky a opať vymiešame. Túto zmes vylejeme na plech na vymastený papier. Dáme piecť do vyhriatej rúry, na 180 stupňov, moja rúra piškótu upečie za 25 minút. Ak ju máme upečenú, necháme piškótu vychladnúť.

2. Krém je taktiež jednoduchá záležitosť. Budeme miešať nad parou (ja vymiešavam vo vačšej miske), tieto ingrediencie- 3 vajíčka, 15 dkg práš.cukru, 2 lyžice hrubej múky a 2 lyžice kakaa. Musíme miešať až do zhustnutia. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Ak už zmes vychladla, pridáme do nej Heru a vyšľaháme. Má to byť hladký krém, ktorý potom v chladničke už na piškóte ztuhne.
Banány nakrájajte na kocky a pridajte do plnky.

Piškótu potrite akýmkoľvek džemom, natrite plnkou, polejte roztopenou čokoládou alebo nastrúhajte čokoládu na hobliny.Alebo použite iné ozdoby.
Potom už iba šupnúť do chladničky najlepšie na noc, potom sa bude aj ľahko krájať.

Želám Vám príjemnu prípravu týchto rezov, sú ozaj veľmi chutné, u nás sú vždy aj na vianočnom stole.