Rýchly koláč inšpirovaný MMB



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lístkové cesto, jahodový puding, sirup, zlatý klas, šľahačková smotana, kyslá smotana, prášková šľahačka Pre ešte rýchlejšiu verziu- namiesto pečenia lístkového cesta naukladať na plech sušienky, alebo piškóty.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na lístkové upečené cesto nalejeme hustý jahodový puding, poukladáme piškóty, sem- tam jahody z kompótu(asi ich je naozaj málo, že na reze ich nevidno...) a
zalejeme želatínou: 2 dl akéhokoľvek sirupu uvaríme so šťavou z kompótu- cca 4 dl šťavy,ak chýba, doliať vodou- čiže je to asi 6 dl spolu. Do ďalších 2 dl studenej vody rozmiešame 2 a 1/2 zlatého klasu- asi 100g. Vlejeme do vriaceho sirupu, uvaríme na kašu a trochu necháme vychladnúť. ( Kto nemusí veľmi sladké, môže nahradiť sirup džúsom, ale potom už nedolievať vodu. )Navrstvíme na koláč, povrch uhladíme a necháme vychladnúť. Túto želatínu používam aj na iné koláče.
Povrch potrieme vyšľahanou smotanou, do ktorej sme pridali jednu práškovú šľahačku - tá pôsobí ako stužovač a ešte ručne zľahka primiešame 1 kyslú smotanu.