Zapečené bravčové plátky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky*cibuľa*bujón*bravčové masko na rezne*olej*200 ml 30% smotany*1 Pl horčice*200 g strúhaného syra*soľ*mčk
POSTUP PŘÍPRAVY
Aj keď to podľa fotky tak nevyzerá jedlo je chutné a zemiačky obzvlášť.Ale nebol čas na aranžovanie,hlad bol vačší :))
 |
najskor si zapneme rúru a predohrejeme si ju na 250 stupňov-zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.Na zemiaky dáme osminky cibule.zakápneme olejom a zalejeme vývarom,alebo rozdrobíme kocku bujónu a zalejeme 100 ml vody :))..... |
 |
...na zemiaky položíme naklepané,osolené a mčk okorenené bravčové plátky.Použijeme karé s kosťou i bez kosti alebo krkovičku či stehno.... |
 |
...nachystáme si zmes smotany,syra a horčice.Všetko premiešame a.... |
 |
...vylejeme na maso a zemiaky v pekáči....Prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a pečieme 1,30-1,45 hod.Pred dokončením dáme vrchnák či alobal dole,nech jedlo chyti trocha farbu. |
 |
...čo dodať,chutí skvele. |