
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Pre inšpiráciu
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto:
1. maslové cesto:
12,5 Dg hladká múka špeciál + 25 Dg Hera -zmiešať a dať do chladu, až si vypracujeme druhé cesto
2. vodové cesto:
12,5 Dg hladká múka špeciál, 1 PL rum, 1PL ocot, 2 žĺtky a asi 1/2 dl vlažnej vody.Toto cesto dobre vytrepať o dosku, asi tak 20 min. až sa cesto prestane lepiť a bude mať lesk. Vtedy je dobre vypracované. Cesto potom rozvaľkať a dať do prostriedku maslové cesto, zvinúť a prekladať 3x.
Rozdeliť na dve časti a piecť na prevrátenom plechu, pomastenom a múkou vysypanom, do ružova na 200°C. Približne 10 min. Treba dávať pozor, aby nezhnedlo.
1. plnka:
1 l mlieka
2 zlaté klasy
2 PL polohrubej múky kopcom
4 žĺtky
1 dl rumu
20 Dg kryštál. cukru
Uvariť puding, nechať vychladnúť a zmiešať s 25 Dg Hery.
2. plnka - 3 šľahačky, 3 ztužovače, vanilkový cukor a trocha mletého cukru.
Na vrch podľa chuti, pocukrovať alebo ozdobiť čokoládou.
Dobrú chuť - je výborný.