Rýchla polievka z mletého mäsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g mletého bravčového/teľacieho/hovädzieho mäsa, 1 menšia cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok kalerábu, olej, soľ, vegeta, petržlen. vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak práve robíte fašírky alebo iné jedlo z mletého mäsa, kúsok odoberte a máte túto rýchlu, fajnú polievočku. Mäso dáme do studenej vody, privedieme do varu a varíme 30 minút za občasného premiešania. Osobitne opražime na oleji nadrobno posekanú cibuľu, na drobné kúsky nasekanú zeleninu (máme radi úplne drobné kúsky mrkvy ako napr. v sáčkove franc. polievke). Pridáme do vývaru, osolíme, ovegetíme a uvaríme do mäkka. Nakoniec polievku ozdobíme posekanou vňaťou. Ako cestoviny som použila drobné mušličky.