Zapečené rezne pre hostí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové rezne (naklepané, ale môže byť aj kuracie)
syr tehla
33% smotana
múka
soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchý. Mäso si upravíme a naklepeme ako na klasické rezne.
Pekáč si jemne vymastíme. Mäsko osolíme, okoreníme z oboch strán. Obalíme v pol. múke (ale stačí jemne poprášiť) a poukladáme vedľa seba na pekáč. Postup opakujeme so všetkými kúskami. Teraz na vrch rezňov nastrúhame dostatočné množstvo syra ( čím viac tým chutnejšie) a zalejeme smotanou.
Pečieme cca 15-20 min na 200C. Chutné je čerstvé, preto si pripravujem len koľko je potrebné.

Ako prílohu podávam ryžu a broskyňový kompót.

Tento receptík je super keď čakáte hostí, ale neviete o ktorej presne prídu. Tak si mäsko pripravíte, ale s pečením počkáte až na ich príchod. Kým sa posadia mäsko v rúre už bude skoro hotové.