Zeleninové rezníky s tekvicovým prívarkom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

REZNÍKY. 1 kg kelu, 3 ks mrkvy, 200 g karfiolu, za 2 hrste šošovice, 1 cibuľa, 3 vajíčka, strúhanka 200 g, žemle/rožky 200 g, strúčik cesnaku, olej na vyprážanie. Z uvedeného množstva mi vyšlo asi 40 rezníkov. @@@@ PRÍVAROK: olej, 2 PL hladkej múky, 0,3 l mlieka, soľ, vegeta, mletá červ. paprika, 800 g tekvice, citr. šťava, kôpor

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme pokrájanú mrkvu, karfiol, počas varenia pridáme šošovicu, osolíme. V druhom hrnci som chvíľu povarila kel. Zeleninu pomixujeme. Zmiešame s pokrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vegetou, vajíčkami a navhlčenými rožkami, podľa potreby zahustíme strúhankou. v ostatnej strúhanke budeme obaľovať. Z masy tvarujeme guľky, obalíme v strúhanke a položíme do oleja. Trochu roztlačíme rukou/lyžicou do tvaru rezníka (asi 1cm hrubé). Tenšie sa mi pri vyprážaní rozpadli, sú jemné. Uspech budete mať zaručený, moje deti sa nevedeli dojesť.
@@@@@
Privarok. Očistenú tekvicu nahrubo nastrúhajte. Potom si pripravte bledú zápražku, zalejte ju studeným mliekom a osoľte, povarte do zhustnutia. Do takto pripraveného bešamelu vložte tekvicu, zamiešajte, podľa potreby pridajte mlieko/vodu, ale pozor, tekvica pustí dosť vody. Ovegetíme, popaprikujeme. môžete dať aj celú rascu, a samozrejme, kôpor. Varíme asi 10-15 minút, kým tekvica trochu nezmäkne. Citr. šťavu/ocot zvyknem pridať až ked prívarok trochu vychladne.

Mrkvu môžeme popražiť na oleji, alebo len dať variť do vody.
Zalejeme vodou, osolíme, trocha povaríme a pridáme karfiol.
Potom pridáme šošovicu, asi takéto množstvo.
Pokrájaný kel uvaríme.
Zeleninu som roztlačila, ale kel pomixovala.
do bešamelu primiešame tekvicové rezance
osolíme, pridáme kôpor a povaríme asi 15 min. Prívarok je hotový.
Zeleninu zmiešame so všetkými ostatnými surovinami a kelom.
Vyprážame.
úroda rezníkov. z uvedeného množstva mi vyšlo asi 40 kúskov, tak si pokojne môžeme spraviť aj polovičnú dávku.