Vystužovanie poschodovej torty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
aj na túto tému som mala viac otázok, tak pridávam postup ako to robím ja
POSTUP PŘÍPRAVY
...
 |
... spodnú tortu si potiahneme a napicháme do stredu slamky-duté( na pitie) alebo špajdle...najčastiejšie dávam tak 5-6 pri ťažších tortách, ktoré budú nasledovať, tu som dala len tri, lebo vrchná mala len 1,5kg |
 |
špajdlu si povysunieme a odstihneme asi o 2-3 mm menej ako je výška torty, keď zaťažíme na špajdle vrchnú tortu, aby nestála len na špajdliach... stalo by sa tak, keby boli vyššie ako spodná torta, aj keď len o 2-3mm, už by nám vrchná torta pekne nesadla na spodnú a mohla by balansovať |
 |
špajdličky zatlačíme |
 |
na špajdle dávam väčšinou kruh alebo štvorec (kartón) obalený alobalom, čím väčšie máme druhé poschodie, tým väčší kartón dávam, toto bolo mini poschodie, tak nech vás nemýli veľkosť ... |
 |
a na to ide vrchné poschodie...takýmto systémom pokračujeme aj pri viacerých poschodiach, podobne som vystužovala torty, ktoré mali 15-17 kg a v pohode vydržali aj prepravu, aj teplé letné večery bez prepadnutia |