Výborná jemná bábovka z 1 vajíčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento receptík je dielom Ivany Č. (likerik) na páperové mafiny. vyskúšala som z toho spraviť bábovku, a vznikla mi z toho NAJSAMLEPŠIA bábovečka - jednoduchá a vynikajúca. 2 šálky ph múky, 1 necelá šálka prášk. cukru, 1/3 šálky oleja, 1 šálka mlieka, 1 vajce, vanilka, 1 kypr. prášok

POSTUP PŘÍPRAVY

v miske vymiešajte metličkou vajíčko s cukrom a vanilkou, kým hmota nezbelie (len trochu, možno 2 minútky). Pridajte postupne vlažné mlieko, olej a múku s kypr. práškom. Hotovo. nalejte do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy, kúsok prifarbite kakaom a vylejte na povrch. zvyknem to ešte pár ťahmi zľahka zamiešať do bielej hmoty. Pečieme na 180C asi 45 minút. musíte dosledovať! vrch v priebehu pečenia, ked začne hnednúť, prikrývam papierom na pečenie. Vyklopíme až po vychladnutí.

u nás momentálne týždenne 2x... myslím, že až do zunovania :-) .... ale tiež som našla nové inšpirácie, tak hádam aj bude treba zmenu
a ďalšia.... ,-)