Kurací perkelt so špenátovými haluškami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

podľa množstva, ktoré chcete uvariť, napr: na 1 polku kuracích prs potrebujete 1 cibuľu, za dve hrste (mrazenej) miešanej zeleniny, olej, mletá červená paprika, hladká múka, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuraci plátok pokrájame na menšie kocky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme (mrazenú) zeleninu (alebo si na menšie kúsky pokrájajte čerstvú, akú práve máte doma). Opražíme, potom pridáme mäsko, poprášime červenou paprikou, trošku orestujeme a podľa potreby podlejeme trochou vody. Osolíme. Dusíme do mäkka. Potom pridáme zátrepku, zahustíme, ešte necháme prevrieť. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo rôznymi druhmi cestovín. dnes sme mali ako prílohu zemiakovo-špenátové halušky.
Na tieto potrebujete asi 2 menšie zemiaky, polohrubú múku a trocha mrazeného špenátu a 1 vajce, soľ. Pripravte polotuhé cesto ako na halušky a vyvarte.