Karamelové koláčiky v kokosovom obale



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na karamel: 100 g kryštál cukor, 2 dcl studená voda...cesto6 vajec, 250 g práškový cukor, 50 g mleté orechy, 300 g polohrubá múka, 1 PDP....na polevu: 380 g práškový cukor, 1 hera, 15 PL mlieka, 35 g kakao, 1 a 1/2 bal. strúhaný kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

..veľmi krehký a šťavnatý koláčik...no proste jedinečne mňamkový, vyšlo mi 56 ks...koláčik je rokmi osvedčený pečený na oslavu fakt chutnučký a vydrží dlho vláčny a šťavnatý v chlade...

...ako prvé si urobíme karamel, ja to zvyknem robiť cca 2 hodiny skôr ako začnem piecť koláč, lebo musí byť karamel poriadne vychladený...takže 100 g krystál. cukor skaramelizujeme a zalejeme 2 dcl studenou vodou...
...tu je krásne vidieť ako sme zaliali horúci karamel...poriadne som nadvihla stuhnutu vrstvu karamelu a nechala pekne roztopiť...
...po dvoch hodinách urobneného kamelu ideme piecť koláčik...takže žltka poriadne vyšľaháme s práškovým cukrom do krásnej penitej masy...tá krásne naberie...odporúčam dať do väčšej misy pretože je cesta strašne veľa vďaka nadýchanosti snehu a karamelu
...do žltkovej hmoty vlejeme po kúsku studený karamel!!!!!! ....a mixujeme ďalej....
...postupne pridáme mleté orechy a jemne premiešame
..pridáme múku preosiatú a premiešanú s PDP...jemne premiešame
...z bielkov vyšľahame tuhý sneh so štipkou soli a po kúskoch veľmi opatrne vmiešavame do cesta, krásne nadvihujeme aby ostalo cesto krásne nadvihnuté a bublinkové
...cesto vylejeme na papier na pečenie a vložíme do vyhriatej rúre...piekla som na ventilátore pri 170 st...cca 20 minút /kontrola špajlou/...necháme poriadne vychladnúť...ja som nechala ideálne do druhého dňa
...cesto si dáme na mriežku a pekne si nakrajame na požadovaný tvar...mne vyšlo po odrezaný bočných orezkov 56 ks
...pripravíme si polevu: všetko dáme do kastrola a klasicky nad vodnou parou si všetko spojíme ...že vznikne krásna čokoládova hmota /odporúčam nechutnať lebo sama o sebe je super a ťažko si ju nedať xixi/ ...
...tak toto je môj spôsob obaľovania koláčikjov...dva dlhé nože a polievkovou lyžičkou obalujem, pretože tej polevy akurát....
..obalíme v kokose...šupneme do kokosu a šupi hupi a je obalený.
...toto množstvo čaká na spapanie...skutočne nebojte sa toho je to rýchlovka na zmlstnutie
...naservírované a pripravené na papanie...brú chuť