Tvarohová bublanina (šťavnatá a veľmi chutná)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g palmarínu, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 250 g tvarohu, 250 g polohrubej múky, 1 pdp, 1 van. cukor, ovocie
POSTUP PŘÍPRAVY
Žĺtka oddeliť od bielkov, z bielkov ušľahať tuhý sneh. žĺtka postupne vymiešať s cukrom, tukom a tvarohom pomocou mixéra. Len varechou vmiešať múku s pdp a naposledy zľahka sneh, cesto je tuhšie, ale netreba sa báť má také byť. Rovnomerne ho navrstvíme na pečiaci papier vymastený a vysypaný múkou. Poukladáme ľubovoľné sezóne alebo kompótované ovocie a pečieme pri 175 °C asi 35 min.
|
suroviny |
|
žĺtka postupne vymiešať s cukrom |
|
bielka vyšľahať na tuhý sneh |
|
vyšľahané žĺtka s cukrom do peny |
|
zašlahaný tuk |
|
zašlahaný tvaroh |
|
múka vmiešaná len varechou, potom sneh |
|
cesto na plechu |
|
sladká odmena :-) |