
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hovädzie mäsko (sviečková, môže byť aj zadné), hovädzie kosti na vývar (alebo si pripravíme vývar z bujónu), ryžové rezance, rybia omáčka, čerstvý zázvor, jarná cibuľka, čerstvé bylinky (koriander, mäta, bazalka), badyán 5ks, škorica, cesnak, chilli paprička, citrón, soľ.
POSTUP PŘÍPRAVY
Z kostí pripravíme vývar nasledovne :
1.Kosti zalejeme 2litrami vody, posolíme a necháme variť cca hodinu, pritom sitkom vyberáme povlak
2.Pridáme ďalšie 2litre vody, badián, škoricu, nakrájaný zázvor(3cm), cesnak (3strúčiky) nakrájané a varíme dalšiu hodinu
Príprava ryžových rezancov :
1.Rezance namočíme do studenej vody na 10 minút
2.Rezance scedíme a zalejeme vriacou vodou, necháme odstáť asi 5minút, potom znova scedíme
Hovädzie mäsko nakrájame na jemnulinké plátky, pripravíme si 4malé misky do ktorých postupne dáme :
1. nastrihaný badián, mätu a bazalku
2. rozštvrtený citrón
3. nakrájaný zázvor v rybej omáčke
4. nakrájaný cesnak s nakrájanou chilli papričkou
1.Pripravíme si veľké misky na polievku, do každej dáme ryžové rezance a na plátky nakrájané hovädzie mäsko, zalejeme vriacim hovädzím vývarom (tým sa tenučké mäsko tepelne upraví(uvarí))
2.polievku dochutíme podľa vlastnej chuti zo 4malých misiek (zmesou byliniek+šťavou z citróna+zázvorom, rybou omáčkou(rybia omáčka zároveň aj dosolí-je slaná), nakrájanou jarnou cibuľkou a chilli papričkou)
![]() |
1.ako prvé postavíme na sporák hovädzie kosti v osolenej vode, pričom odoberáme usadeniny sitkom 2.potom pridáme badián, škoricu, cesnak a zázvor |
![]() |
1.bylinky nastriháme nožnicami alebo nakrájame nožom |
![]() |
1.hovädzie mäsko nakrájame na tenučké plátky |
![]() |
1. ryžové rezance najprv namočíme na 10minút do studenej vody, potom ich scedíme a následne zalejeme vriacou vodou |
![]() |
1.už scedené a uvarené rezance dáme primerane do veľkých misiek, pridáme nakrájané mäsko a zalejeme hotovým vriacim vývarom |
![]() |
1.každý si dochutí ako má rád :) Dobrú chuť |