
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
INGREDIENCIE: 1 balík cestovín tagliatelle (250 g), 2-3 kuracie prsia, 2 väčšie hrste čerstvých kuriatok (prípadne zmrazených), 1 stredne veľká cibuľa, olivový olej, 1 tavený syr v črievku, 1 smotana na varenie, soľ, rozmarín
POSTUP PŘÍPRAVY
POSTUP:
1. Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme ju na olivovom oleji do sklovita.
2. Kuriatka umyjeme, väčšie hríby nakrájame na menšie kúsky. Pridáme ich k cibuli a spolu ešte opekáme. Po 2-3 minútach jemne posolíme, kuriatka pustia šťavu a spolu to ešte cca 5 minút podusíme. Keď je to hotové, vyberieme to z panvice na tanier.
3. Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky a opečieme ich na panvici na troške olivového oleja. Keď je mäso mäkké, vrátime do panvice kuriatka s cibuľkou a spolu to premiešame.
4. Do panvice prilejeme smotanu na varenie a pridáme syr v črievku. Dobre premiešame, aby sa syr rozpustil. Necháme prevrieť. Dochutíme rozmarínom.
5. Podávame s uvarenými tagliatelle, ktoré si pripravíme podľa postupu na obale.
POZN.:
ak nemáte čerstvé kuriatka, môžete to vyskúšať aj s inými hríbami.
![]() |
... |
![]() |
Dobrú chuť |