Ruské praclíky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
225 g mrazeného lístkového cesta Tmavé cesto:125 g pšeničnej múky 1 lyžička prášku do pečiva 25 g kakaa 75 g mäkkého masla alebo margarínu 1 bielok 80 g cukru 1 balenie vanilkového cukru Na potretie: 1 žĺtok 1 polievková lyžica mlieka 50 g mandlí Práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Nestíhala som piecť Prvý plech zmizol rýchlosťou blesku. Ak robíme z celého listového cesta treba dvojnásobnú dávku tmavého cesta.
rozmraziť: lístkového cesto. Vypracujeme tmavé cesto. Zmiešame múku s práškom a kakao v misy. Potom pridáme ostatné suroviny. Dáme cesto do plastovej fólie na 30 minút do chladničky. Predhrejeme rúru.Elektrická rúra: cca 220 ° C Horúci vzduch: cca 200 ° CZ lístkového cesta vyvaľkáme obdĺžnika (36 x 25 cm ).Hnedé cesto vyvaľkáme do obdĺžnika (25 x 18 cm). Uložíme na jednu polku listového cesta a preložíme na polovicu trocha pritlačíme Obdĺžnik pokrájame na 16 pásikov 2 cm hrubých Každý prúžok obrátime proti sebe, takže vznikne" šnúra" Môžeme tvarovať na praclík slučku, srdce alebo kruh . Potrieme vaječným žĺtok s mliekom a po sypeme mandľami. Pečieme asi 10 min Pred podávaním po sypeme práškovým cukrom.