Smotanovo - vanilková dobrota s piškótami a ovocím na detskú oslavu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

INGREDIENCIE: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 1 tobolka pravej vanilky, 2-3 lyžice domáceho vanilkového cukru, piškóty, ovocie podľa chuti (ja najčastejšie používam čučoriedky a banány), dekoračné cukrovinky na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha.
2. Šľahačku zmiešame s pochúťkovými smotanami a domácim vanilkovým cukrom.
3. Tobolku pravej vanilky pozdĺžne rozrežeme a tupou hranou noža z nej vyškrabeme kaviár (semienka), ktoré zamiešame do smotanovej zmesi.
4. Do malých zapekacích misiek na dno naukladáme piškóty. Na piškóty naukladáme ovocie a to zalejeme smotano-vanilkovou plnkou. Znovu pridáme vrtsvu piškót, ovocia a plnky.
5. Na záver dozdobíme cukrovinkami, prípadne strúhanou čokoládou, grankom, škoricou a pod.
6. Vložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.

POZNÁMKA:
1. Je to vlastne obdoba nepečenej smotanovej torty, ktorú robievam, ale keď to robím do týchto misiek, tak sa nemusím trápiť s tým, či mi torta dobre stuhne a bude sa dať esteticky nakrájať. Jednoducho každý dostane malú misku, ktorú stačí pekne ozdobiť. Ak nemáte takéto misky, dá sa to urobiť aj do pekných šálok na čaj, či iných malých nádobiek. A pre deti je to aj praktickejšie.
2. Kto ešte nevie, ako na domáci vanilkový cukor, postup naň nájde v mojich receptoch, je naozaj skvelý.
3. Ak neviete, ako rozrezať pravú vanilku, fotku nájdete v mojich receptoch pri vanilkovom extrakte.
4. Zvyšok vanilky, čo vám ostane, nevyhadzujte! Môžte ju použiť pri varení vanilkového pudingu či krému, alebo na prípravu spomínaného vanilkového cukru.

pohľad na dobôtky z hora
pohľad z boku:-)
a ešte jedna fotka