Tagliatele s duseným kalerábom aneb večera na stole do 15 minút aj prípravou :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny - v tomto prípade to boli tagliatele, 2 kaleráby - šťavnatý mladý, cibuľa, morská soľ, mletá rasca, mletý koriander, olivový olej, 1PL masla na cestoviny.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes sme dofrčali domov v čase večere a kvôli celodoobednému motaniu sa okolo zaváranín (čert mi ich bol dlžen), príprave obeda a potom zrýchlenému presunu na oslavu som k večeri nestihla pripraviť absolútne nič :-). Keď sa všetci dovalíme domov, to je okrem kriku a rozhádzaných "značiek" vo forme zvrškov našich ratolestí po celom byte najviac otázok, "čo budeme teraz jesť?". Šok na mojej tvári pochopili veľmi rýchlo :-) - ale tiež veľmi rýchlo pochopili, že nie, žiadny "mekáč" nebude - keďže tam dnes mali detskú session.
Takže tak rovno od dverí, ako som poprekračovala všetky veci a úspešne som sa predrala do kuchyne, umyla som si ruky a šup do práce.
Cestoviny sú u nás všeobecne obľúbené, čiže nebolo čo pokaziť. Kaleráb zbožňujú hlavne decká a tak ho takmer vždy mám doma. Momentálne u nás letia tagliatele - tie sú uvarené za cca 6 minút.... tak som bola zvedavá, či stihnem spraviť večeru, kým sa prezlečú, umyjú a upracú si ten svoj výbuch :-)))
.
.
STIHLA SOM TO....tak ak máte niekto takého "dárečky", možno vám tento tip na fakt ultrarýchlu večeru či obed pomôže a mňa to straaaaaaaaaaaaaaašne poteší :-)
Dokonca som mala po ruke aj foťák z oslavy, tak som cvakla pár foto do alba :-)

Dáme variť vodu na cestoviny. Kým sa varí voda, očistíme si cibuľu a pokrájame ju na drobno. Rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a osolíme, orestujeme do zlata. Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a nastavíme minútky, až neuvaríme kašu :-). Kaleráb si očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme k orestovanej cibuľke, ochutíme mletou rascou (mám drvenú – tak na foto to vyzerá ako chrobáčiky – naša slečna to tak volá :-)) a mletým koriandrom (prípadne obľúbenými koreniami). Po chvíľke podlejeme cca 0,5 dcl vody, premiešame a necháme zakryté dusiť.
Medzitým sa stihli uvariť cestoviny, zlejeme a prepláchneme studenou vodou, ja pridávam cca 1PL masla. Kaleráb odkryjeme, mal by už byť zmäknutý, necháme odpariť zvyšnú vodu a cestoviny pridáme ku kalerábu a spolu ešte chvíľu restujeme, nech sa kaleráb rovnomerne rozbehne medzi cestoviny. Toto je už konečná fáza prípravy ultra rýchlej večere a ani veľký bordel v kuchyni neostane :-). Nakoniec podľa chuti indi-pindi prisoliť a šup šup hladným detvákom na tanier :-). Alebo pridať čerstvé bylinky....ale HOVOTO, už len tie hladné brušká :-)