Kuracia rolka s jogurtom, syrmi a bazalkovým pestom v jemnej slaninkovej omáčke ako príloha bulgur so slaninkov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

potrebujeme: kuracie prsia /bravčové mäsko/, biely jogurt, eidam syr, plesnivý syr, bazalkové pesto, paradajka, soľ, vegeta, gyros korenie, hladká ,múka, cibula, slaninka ...

POSTUP PŘÍPRAVY

...jednoduchá, super rýchla a maximálne chutná bašta, mäsko je vďaka jogurtu šťavnaté a syr v kombinácii so slaninkou urobili dokonalú prácu a výsledok je na svete...

....kuracie prsia si jemne rukou pomasírujeme a z vnútornej strany ktorú budeme plniť potrieme jogurtov-ou zmesou...u mna to bolo 4 PL bieleho jogurtu, 1/2 ML vegeta, 1/2 ML gyros korenie, trocha mčk...
...postupne vrstvíme....poukladáme plátky tvrdého syra...eidam v mojom prípade
...na plátky syra natrieme bazalkové pesto /ja som kúpila v Lidlu/
...my zbožnujeme paradajky v akejkoľvek podobe aj kôli vzhladu som dala zopár na tenko nakrájaných paraddajok /samozrejme môžte dať tu čokoľvek...napriklad kapiu nakladanú v oleji/
...na parajdaky opať plátok syra v moújom prípade plesnivý syr s bielou plesňou
....kuracinku zrolujeme do závitku, konce prepichneme špajlou, obalíme v hladkej múke zo všetkých strán, to nám bude celú zmes pekne držať...opečieme zsprudka na troške oleja do zlatistá cca 4 PL...
...do zlatistá opečené závitky dáme do zapekacej misy a vo výpeku pekne orestujeme na pásiky nakrájanú cibulku a pásik krásnej vôňavučkej prerastanej slaninky v mojom prípade...jasné každý dá takú akú má...
t...poprášime hladkou múkou....skutočne veľmi jemnulinko /lebo syrik v závitkoch trocha pustí šťavičku s pojení s bazalkovým pestom a jogurtikom/...vid foto..
....zalejeme 2 dcl studenej vody a necháme zovrieť...pekne všetko premiešame
...kuracie závitky zalejeme slaninkovou zmesou, necháme v rúre ešte dopiecť cca 20 až 30 cm, vďaka tomu splynie slaninková omáčka s masko, syrikmi a pestom a jogurtom a dodá vďaka tomu omáčke tú správnu neodolateľne lahodnú jemnú chuť...
..hotové naservírované ...podávané s bulgurom so slaninkou´...zaručene sa ktomu hodí aj slovenská ryža, klasikrú ryža alebo kto čo má rad...brú chuť...
..toto je dôkaz, že to bolo maxichutné jedlo....tanier mojej polovičky, on vždy už zo zásady by som povedala necháva na tanieri aj ked en maličký kúsoček prílohy musi to tam ostať...a pozrime sa všetko spapáne :o)