Ryžové rezance so zeleninou a tofu (vhodné do 90DD - škroby)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
balík ryžových rezancov, 1 PL sezamový olej, mrkva, paprika - farebný mix, cibuľa, pór, 50 g húb Uchovec bazový alias Judášovo ucho, kapusta, tofu, Solčanka, kari korenie, sojová omáčka sladká, sojová omáčka Kikkoman (slaná), 1 PL kukuričný škrob, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Rezance si uvaríme presne podľa návodu :) Huby nalámeme na menšie kúsky a namočíme do studenej vody.
 |
Zeleninu a tofu si nakrájame na približne rovnaké kúsky. |
 |
Na 1 PL sezamového oleja (ak nemáme sezamový, použijeme taký aký máme - olivový, slnečnicový...) dáme smažiť ako prvú mrkvu. |
 |
Pridáme kapustu. Necháme 2 minútky spolu dusiť. |
 |
Prisypeme mix paprík. |
 |
Po chvíľočke pridáme huby, podusíme opäť cca 2 minútky. |
 |
Na záver pridáme cibuľu a tofu, pomiešame a minútku spolu podusíme. |
 |
Začneme dochucovať - najprv sladká sójová omáčka. |
 |
Slaná sojová omáčka - ja milujem Kikkoman. |
 |
Všetko spolu pomiešame, dochutíme Solčankou a zalejeme 1 PL škrobu rozmiešaným v 1,5 dl vody (prípadne vývaru). |
 |
...a verzia pre mojich chlapov - s kuracím mäskom :) |
 |
Takto vyzerá balík "Judášovho ucha - Uchovec bazový", ktorý dostať v Kauflande. |