Ryžové rezance so zeleninou a tofu (vhodné do 90DD - škroby)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

balík ryžových rezancov, 1 PL sezamový olej, mrkva, paprika - farebný mix, cibuľa, pór, 50 g húb Uchovec bazový alias Judášovo ucho, kapusta, tofu, Solčanka, kari korenie, sojová omáčka sladká, sojová omáčka Kikkoman (slaná), 1 PL kukuričný škrob, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Rezance si uvaríme presne podľa návodu :) Huby nalámeme na menšie kúsky a namočíme do studenej vody.

Zeleninu a tofu si nakrájame na približne rovnaké kúsky.
Na 1 PL sezamového oleja (ak nemáme sezamový, použijeme taký aký máme - olivový, slnečnicový...) dáme smažiť ako prvú mrkvu.
Pridáme kapustu. Necháme 2 minútky spolu dusiť.
Prisypeme mix paprík.
Po chvíľočke pridáme huby, podusíme opäť cca 2 minútky.
Na záver pridáme cibuľu a tofu, pomiešame a minútku spolu podusíme.
Začneme dochucovať - najprv sladká sójová omáčka.
Slaná sojová omáčka - ja milujem Kikkoman.
Všetko spolu pomiešame, dochutíme Solčankou a zalejeme 1 PL škrobu rozmiešaným v 1,5 dl vody (prípadne vývaru).
...a verzia pre mojich chlapov - s kuracím mäskom :)
Takto vyzerá balík "Judášovho ucha - Uchovec bazový", ktorý dostať v Kauflande.