SRNCIE STEHNO NA DUBAKOCH*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

srnčie stehno,olej,soľ-vegeta,červená paprika,čierne mleté korenie,bobkový list,čerstvé dubáky,múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Srnčie stehno odblaníme,nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.Ked je mäso zatiahnuté,pridáme papriku,podlejeme horúcou vodou alebo mäsovým vývarom,osolíme,okoreníme a pridáme2-3 ks bobkáča.Necháme zakryté dusiť.Na panvici s troškou oleja si medzitým orestujeme plátky čerstvých mladých dubáčikov a ked sa opečú,pridáme k skoro udusenému stehnu.Troška podusíme ešte spolu a šťavu zahustíme múkou,ak je treba.Podávame s ryžou,tarhoňou alebo varenými zemiakmi.

Náhradou srnčieho stehna môže byť aj teľacie alebo z mladého bujáčika.

DOBRU CHUT

už hotové,na zajtra,zabudla som fotiť
*