DIA rezy s banánovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 6 vajec, 1,5 čajová lyžička DIAFANu /tekuté umelé sladidlo/, 6 polievkových lyžíc hladnej múky /jemne kopcovité/, kakao podľa chuti /ja dávam 3 alebo 4 polievkové lyžice/, štipka soli a štipka prášku do pečivaPLNKA: 200 g masla /klasické/, 6 banánov, 17 tabletiek umelého sladidla, citrónová šťava /kôli tomu aby plnka nezhnedla/ a DIA čokoláda na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakoľko tu na MMB ešte nie sú DIA recepty, tak som sa rozhodla že sem jeden dám.

Najprv si vymastíme plech, ktorý následne posypeme múkou a zapneme trúbu.
Vajíčka rozdelíme do dvoch misiek /do väčšej dáme bielka a do menšej žĺtka/
Z bielkov, DIAFANu a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Keď je už sneh úplne tuhý, tak opatrne doň vmiešame žĺtka.
Ku snehu so žĺtkom pridáme cez sitko múku zmiešanú s kakaom a štipkou prášku do pečiva. Všetko zľahka zapracujeme.
Hotové cesto rozotrieme na vymastený, múkou posypaný plech a pečieme 10 minút pri teplote 150 C.
Pokiaľ sa korpus pečie, tak si pripravíme plnku. Najprv si dáme umelé sladidlo do troška citrónovej šťavy, v ktorej sladidlo rozdrvíme. Keď s tým už budeme hotový, tak si vymiešame maslo s 5 banánmi a so sladidlom s citrónovou šťavou.
Plnka bude dosť riedka /ale v chladničke pekne stuhne/.
Takto by mal vyzerať upečený korpus /nezľaknite sa že je korpus nízky ,troška popraskaný a zároveň aj troška tvrdší - keď sa na korpus dá plnka, tak zmenke/.
Vychladnuté cesto rozkrojím na 3 časti a spojíme ich plnkou. Tou natrieme aj boky a vrch koláča.
Rezy s banánovou plnkou ozdobíme 1 banánom a následne posypeme vrch aj boky koláča DIA strúhanou čokoládou.
Posledná fotka je prierez zákusku. Prajem dobrú chuť.