Slané gazdovské trojuholníky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO : * 600g pol.múka * 1 kocka droždie * 1 ML kr.cukor * 2 ML soľ * 150ml olej * 350ml mlieko * ....... NÁPLŇ: * 400g kyslá smotana /16%/ * 200g údený syr * 6 strúčikov cesnak * 450g cibuľa /caa 6ks/ + 1 ML kr.cukor + 80g masla * bylinky * ............... na potretie 1 vajíčko +1 PL mlieko , sezamové semienka
POSTUP PŘÍPRAVY
- ľahučké ako pierko, vynikajúca náplň .... delikatesa
 |
- najskor si usmažíme cibuľu nakrájanú na plátky spolu s caa 80g masla - úúúplne stíšený oheň ........... nech Vás to množstvo neprekvapuje, je to OK, z tej cibule zostane trošíčka, schválne som ju odvážila na začiatku koľko jej bolo, lebo každá cibuĺa je inej veľkosti |
 |
- keď ju už máme takto zredukovanú pridáme hnedý cukor /alebo aj obyčajný/ 1 ML kopcovitú a pražíme stále na úplne stíšenom ohni ďalej |
 |
a vidíte ? - je jej máličko, takže vobec jej nie je veľa .... v tomto momente vypneme a necháme vychladnúť ............................... kto skaramelizovanú cibuľu nemá rád, tak krok s cukrom vynechá a dopraží bez neho - ale je to skutočne božskááá kombinácia so všetkými ingredienciami / |
 |
CESTO: - pripravíme si kvások z droždia, cukru a 200ml vlažného mlieka |
 |
- kvások vylejeme do ostatných surovín aj so zvyšným mliekom |
 |
- vypracujeme cesto a necháme ho 1 hod kysnúť na teplom mieste |
 |
- vykysnuté prenesieme na prac.dosku, tam ho ešte ručne prehnetieme, nech sa prevzdušní |
 |
- a rozdelíme ho na 3 rovnaké časti |
 |
Náplň: - do kyslej smotany pretlačíme cesnak ... možete pridať kľudne i viacej, podľa seba, nám stačí takto |
 |
- každú časť cesta vyvaľkáme na tenko a natrieme 1/3 cesnakovej smotany, posypeme 1/3 skaramelizovanej cibule /bez toho tuku/ |
 |
- nastrúhame 1/3 údeného syra a posypeme bylinkami, .... ja som použila všade inú, jeden bol čisto s bazalkou, druhý rozmarín a tymián, tretí bazalka a rozmarín .................... tu už som nič nesolila, netreba, údený syr je slaný dosť |
 |
- zrulujeme a nakrájame trojuholníky |
 |
- ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme podkysnúť, kým sa nám zohreje rúra, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom s 1 PL mlieka a troškou soli, posypeme semienkami aké máme radi, ja sezam :) |
 |
- pečieme pri teplote 200 stupňov, caa 15 min ........... tu už upečené, z tejto dávky Vám výjdu 2 takéto plechy trojuholníkov |
 |
- prajem dobrú chuť ... sú úúžasnééé, zakrývam ich iba čistou utierkou a sú dlho makučké |