*♥*Tagliatelle leccornia *♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 bal. tagliatelle, 2ks kuracích pŕs, menšia cibuľa, 1/2 póru, cesnak, šampiňóny (asi 8 ks strednej veľkosti), 1/2 čL mletej rasce, 1/2 čL sladkej papriky, trocha bieleho korenia (pepř), soľ, trocha vegety, šľahačková smotana, 2 trojuholníkové lunexy alebo 1/2 bambina, na rozriedenie trocha mlieka, olej, pár lístkov bazalky, rajčina

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vriacej osolenej vody dáme variť tagliatelle (môže byť aj iný druh cestoviny).
Na oleji osmažíme cibuľu a pór, prihodíme šampiňóny pokrájané na plátky, pridáme soľ, mletú rascu, korenie, papriku a dusíme domäkka prikryté. Do tejto zmesi vytlačíme bambino, prilejeme šľahačkovú smotanu, dobre zamiešame a necháme prevrieť, aby sa spojili chute. V inej panvici opečieme na troške oleja kuracie mäsko pokrájané na pásiky, okoreníme podľa vlastnej fantázie (ja som ho mala namarinované v gyros korení s olivovým olejom) a ovegetíme. Kuracinu vložíme do omáčky a prelisujeme do nej cesnak podľa chuti, pridáme posekanú bazalku a nadrobno krájanú rajčinu.
Cestovinu prelejeme omáčkou.