Levanduľová zmrzlina s bielou čokoládou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500ml šľahačkovej smotany, 1 tuba zahusteného mlieka, 50 bielej čokolády, 3 žltka, 5-6 stoniek čerstvej levandule, alebo 4čl sušenej levandule
POSTUP PŘÍPRAVY
Túto lahodnú zmrzku som robila už skôr, len sa mi zatúlal recept a preto sa s touto dobrotkou s vani podelím až teraz. Viem, že je už po levanduľových žniach, ale výhodou je, že sa dá použiť aj sušená levaduľa.
 |
šľahačková smotana, sladené mlieko z Lidla 150g, biela čokoláda, ale môže byť aj iná, levanduľa, ale ešte 3-4 takéto odmerky som pridala, žltky sú ešte v chladničke |
 |
šľahačkovú smotanu vylejeme do hrnca, vytlačíme sladené mlieko , pridáme aj levanduľu a zohrejeme veľmi málo, musí byť vlažné, nesmie vrieť a necháme 30 minút stáť |
 |
žltky vyšľahať |
 |
po 30 minútach precedíme a pomaly vmiešame vyšľahané žltka, dáme na sporák a na slabom plameni zohrievame |
 |
do teplého dáme čokoládu za stáleho miešania ju rozpustíme zahustíme, ak sa vám bude z dať, že je to dosť riedke , to je dobre, ona stuhne v mrazáku |
 |
potom necháme vychladnúť a prelejeme do dobre uzatváratelnej dózy, dáme do mrazničky a aspoň 3-4krát vždy po hodine premiešame - nechutnáme !!!!!!!!!!, najlepšie vidličkou, potom už môžeme podávať, odporúčam robiť deň pred konzumáciou |