Thajská pražená ryža s krevetami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jazmínová ryža uvarená aspoň pár hodín vopred (ideálne 1 deň), krevety, 2 vajíčka, 2 hrste čerstvej bazalky, 4 strúčiky cesnaku, čerstvé chilli, tmavá sójová omáčka, sladká sójová omáčka, rybia omáčka, slnečnicový olej , 1 lyžica sézamového oleja.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pražená ryža mňáááááám :o) Konečne som prišla na fintu, ako z nej neurobiť rizoto, ako sa mi minule podarilo. Fígeľ je jednoduchý - jazmínová ryža sa rýchlejšie uvarí, takže na 1 hrnček premytej ryže nám stačí 1 vrchovatý hrnček vody. Ryža sa nesmie použiť čerstvo uvarená, ale výchladená a odstáta a budete si prsty oblizovať! Sľubujem!

Zahrejeme wok, pridáme slnečnicový olej a 1L sézamového oleja, nakrájaný cesnak a chilli. Po 1 minúte pridáme krevety a pražíme ďalšie 2 minútky. Potom pridáme 1L rybacej omáčky a premiešame.
Krevety zalejeme 2 lyžicami tmavej sójovej a premiešame a posunieme na bok woku a do stredu šupneme 2 vajíčka, ktoré vymiešame na praženicu.
Potom premiešame vajíčka s krevetami.
Pridáme 2L sladkej sójovej omáčky a dobre premiešame. Cítite tú voňu?
nakoniec pridáme ryžu a bazalku.
Miešame a pražíme kým sa nám ryža s krevetovou zmesou nespojí, asi 2 minútky.
A podávame!!!! Dobrú chuť !!!!