
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
INGREDIENCIE: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 1 tobolka pravej vanilky, 2-3 lyžice domáceho vanilkového cukru, piškóty, ovocie podľa chuti, nastrúhaná čokoláda (prípadne niečo iné na dozdobenie)
POSTUP PŘÍPRAVY
POSTUP:
1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha.
2. Šľahačku zmiešame s pochúťkovými smotanami a domácim vanilkovým cukrom.
3. Tobolku pravej vanilky pozdĺžne rozrežeme a tupou hranou noža z nej vyškrabeme kaviár (semienka), ktoré zamiešame do smotanovej zmesi.
4. Do malých zapekacích misiek na dno naukladáme piškóty. Piškóty zalejeme smotano-vanilkovou plnkou, pridáme vrtsvu ovocia a znova to zopakujeme - piškóty, plnka, ovocie.
5. Na záver dozdobíme nastrúhanou čokoládou a ovocím.
6. Vložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.
POZNÁMKA:
1. Je to vlastne obdoba nepečenej smotanovej torty, ktorú robievam, ale keď to robím do týchto misiek, tak sa nemusím trápiť s tým, či mi torta dobre stuhne a bude sa dať esteticky nakrájať. Jednoducho každý dostane malú misku, ktorú stačí pekne ozdobiť. Ak nemáte takéto misky, dá sa to urobiť aj do pekných šálok na čaj, či iných malých nádobiek.
2. Kto ešte nevie, ako na domáci vanilkový cukor, postup naň nájde v mojich receptoch, je naozaj skvelý.
3. Ak neviete, ako rozrezať pravú vanilku, fotku nájdete v mojich receptoch pri vanilkovom extrakte.
4. Zvyšok vanilky, čo vám ostane, nevyhadzujte! Môžte ju použiť pri varení vanilkového pudingu či krému, alebo na prípravu spomínaného vanilkového cukru.
![]() |
...už len ochutnať... |
![]() |
... |