
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
• 1 hrnček mlieka • 125 g masla • 6 PL kakaa • 2 hrnčeky práškového cukru • 3 vajcia • 1 balíček vanilkového cukru • 1 a pol hrnčeka polohrubej múky • 1 balíček prášku do pečiva • olej • šľahačková smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup prípravy:
V nádobe zmiešame mlieko s 1 hrnčekom práškového cukru a kakaom. Potom pridáme malso, povaríme a odložíme si 1 hrnček kakaovej zmesi na polevu.
V mixéri vymiešame 1 hrnček práškového cukru, 3 vajcia a vanilkový cukor. Do mixéra k vyšľahaným vajciam pomaly prilievame zohriatu kakovú zmes.
Do mixéra pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech si vymastíme a vlejeme hmotu. Pečieme asi na 180 °C.
Keď sa upečie, tak ho vyberieme a pokrájame (ešte za horúca). Polejeme ho zmesou z hrnčeka. Na vrchu ozdobíme nesladenou šľahačkou.