Bábovka s malinami a marcipánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajíčka, 170g cukru, 1 vanilkový cukor, 250g múky, prášok do pečiva, 1dcl vody (prípadne sladkej smotany), 1 dcl oleja, kakao, maliny, marcipán.

POSTUP PŘÍPRAVY

Po 3 rokoch som nasla staručkú formu na bábovku, v ktorej sme ešte s maminou pekávali bábovku podľa pôvodného babkinho receptu ... a tak som k nemu pridala už len maliny a marcipán a hneď chutila bábovka úplne inak :o)

V miske mixujeme spolu žĺtka, 1dcl vody alebo smotany a oba cukry. Ja som dávala hnedý cukor a iba 120g, úplne nám to stačilo.
Máme vymixované.
Marcipán vyváľame na tenký valček a pokrájame na koliečka.
Ak sa nám chce, z koliečok vygúľame guličky.
K žĺtkovo-smotanovo-cukrovej mase pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ja som dala pol na pol bielu a celozrnnú múku.
Vymastíme a vysypeme si formu a vyšľaháme bielka.
Nakoniec jemne zamiešame do cesta vyšľahané bielka.
Do polovice cesta primiešame kakao.
Do kakaového cesta zamiešame marcipánové guľky a do svetlého cesta maliny a už len vrstvíme do formy. Pečieme asi hodinku pri 180 stupňoch, alebo podľa vašich skúseností s rúrou :o)
Upečenú bábovku necháme vychladnúť na mriežke.
A nakoniec ozdobíme, ja som pomlela v mlynčeku na kávu hnedý cukor na práškový a tým som bábaovku posypala, ale môžete ju poliať čokoládou, prípadne si nechať trošku marcipánu na dozdobenie a podávať sa môže s čerstvými malinami, zmrzlinou či šľahačkou, alebo aj len tak jednoducho a bez príloh ako u nas :)))))) dobrú chuť!