Börek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g mleteho masa, 400 g g Feta syra, listkove cesto - original turecke - YUFKA trojuholniky,olivovy olej, pretlacene cesnakove strucky 4-5, tymian.petrzlenova vnatka,sol-opatrne Feta syr je slany,mlete korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Börek je turecka specialita -strudla z YUFKA cestovinovych trojuholnikov plnena roznymi naplnami.
Najoblubenejsia je z mleteho masa a ovcieho syra., dalej spenatu a syra, zemiakova napln....

mlete maso udusieme na olivovom oleji,okorenime , pridame cesnak,tymian a petrzlenovu vnat,trosku posolime.Dame vychladit a nasledne rozmrvime feta syr, zamiesame a nechame 30 minut odstat.
Alternativu listkoveho cesta si nakrajame na trojuholniky.Ja mam tie trojuholniky dost male,ale original su takmer ako palacinky.Tam sa dava aj naplni podstatne viac ako za PL.
Okraje trojuholnikov potrieme bielkom, dame 1 PL naplni a skrutime.Predtym potrieme zltkom. Pecieme pri 200 stupnov 15 minut. Original sa ma opiect na panvici zo vsetkych stran, ale mne sa to zda potom dost mastne.
Podava sa s ladovym salatom alebo s Tzaziki.