
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g mleteho masa, 400 g g Feta syra, listkove cesto - original turecke - YUFKA trojuholniky,olivovy olej, pretlacene cesnakove strucky 4-5, tymian.petrzlenova vnatka,sol-opatrne Feta syr je slany,mlete korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Börek je turecka specialita -strudla z YUFKA cestovinovych trojuholnikov plnena roznymi naplnami.
Najoblubenejsia je z mleteho masa a ovcieho syra., dalej spenatu a syra, zemiakova napln....
![]() |
mlete maso udusieme na olivovom oleji,okorenime , pridame cesnak,tymian a petrzlenovu vnat,trosku posolime.Dame vychladit a nasledne rozmrvime feta syr, zamiesame a nechame 30 minut odstat. |
![]() |
Alternativu listkoveho cesta si nakrajame na trojuholniky.Ja mam tie trojuholniky dost male,ale original su takmer ako palacinky.Tam sa dava aj naplni podstatne viac ako za PL. |
![]() |
Okraje trojuholnikov potrieme bielkom, dame 1 PL naplni a skrutime.Predtym potrieme zltkom. Pecieme pri 200 stupnov 15 minut. Original sa ma opiect na panvici zo vsetkych stran, ale mne sa to zda potom dost mastne. |
![]() |
Podava sa s ladovym salatom alebo s Tzaziki. |