"Lotrinský kiš"
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 200g muky, 1 zltok, 100 g mäkkeho masla, PLNKA: 200 g slaniny, 300 ml sladkej smotany, 2 zltky, 1 vajce, (ja som dala aj nastruhany syr, ale len preto, ze som nemala dostatok slaninky), cierne korenie, sol kolacova forma- 26 cm
POSTUP PŘÍPRAVY
Viem, ze je tu podobnych receptov viac, ale nenasla som uplne rovnaky...niekto pridava paradajky, niekto sunku a zeleninu.... ja mam tento recept odfoteny z jednej francuzskej kucharky a chuti fakt dobre.
|
pripravime si suroviny na cesto |
|
vymiesime si nelepive cesticko |
|
po 30 minutach v chladnicke, vyvalkame na velkost formy |
|
pomocou valceka prenesieme |
|
Dame do VYMASTENEJ A MUKOU VYSYPANEJ formy a nasledne este prstikmi popritlacame k okrajom a dnu |
|
Slaninku si opecieme na panvici a dame na cesto do formy..nemala som tolko, kolko bolo treba:o( tak som pridala struhany syr...v recepte vsak nie je |
|
vymiesame prisady do smotanovej plnky |
|
vylejeme do formy a dame piect na 200 stupnov 45 minut...ja som pouzila aj ventilatorovy ohrev...mala som ho upeceny za 20 minut |
|
Upeceny vonavy kis:o) |
|
na vyklopenie z formy som pouzila svoju fintu ako aj pri obratenom marhulovom kolaci....vychladnuty kolac vo forme, ktora je polozena na drevenej doske prikryjeme druhou doskou obe chytime a prevratime |
|
dosku odokryjeme, formu zoberieme...ide to naozaj velmi lahko |
|
........ostane nam prevrateny kis na doske...opät nan dame druhu dosku, prevratime a kolacik je taky aky ma byt:o) |
|
A mozeme papat, je to naozaj lahodka pre mlsne jazycky:o) |