Chrumkavý pečený pstruh v zemiakovom cestíčku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre dve osoby: 2 ks pstruhy, soľ, mčk, šťava z pol citróna....zemiakové cestíčko: 2 zemiaky, 3 strúčiky cesnaku, trocha mlieka cca 3 PL, 1 ML vegeta, 4 PL polohrubá múka, mčk podľa chuti, 2 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchá príprava, pstruha si namočíme do mliečka s vodou v pomere 1:1, aby sme odstránili rybací pach, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z pol citróna. Pripravíme cestíčko a obalené pstruhy v polohr. múke obalíme v cestíčku z oboch strán a dáme piecť do vyhriatej rúry z každej strany cca 30 minút do chrumkavá. Super chutná špecialita a pritom veľmi veľmi sýta.

...pstruhy si namočíme do vody s mliekom v pomere 1:1 aby sme odstránili rybí pach...na takých 15 minút minimálne
..všetky suroviny na cestíčko spojíme a vytvoríme takú vláčku hmotu ako keby ste šli piecť zemiakové placky
...pstruhy odkvapeme na papierovej utierke, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou, z oboch strán obalíme v polohrubej múke...a šup do cestíčka
...krásne obalíme vcestíčku, múka nám zabezpečí že cestíčko pekne drží na rybke a dáme piecť do vyhriratej rúry na 180 st. 30 minút z vkaždej strany...položila som ich na papier na pečenie, ktorý som trocha pokvapkala olejom....
..krásne upečené...šup na tanier a papať...ako prílohu sme robili hranolčeky, ale je to veľmi sýte jedlo, takže nebolo ani treba