HUBOVA NATIERKA*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuriatka,kozáky,dubáky,soľ,mleté čierne korenie,olej,cibuľa,cesnak,kápia,paradajky

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu pokrájanú na drobno,pridáme kuriatka a osolíme.Dusíme asi 15 minút,ak je treba,podlejeme vodou.Potom pridáme ostatné hríby a kápiu a paradajky pokrájané úplne na drobno.Pustia nám šťavu.Za občasného miešania ich ešte 10-15 minút podusíme,ochutíme korením,cesnakom a soľou.Hotové po častiach rozmixujeme,nemusíme úplne na jemno,aby sa zachovala textúra.Plníme do vhodných pohárov a 30 minút od bodu varu sterilizujeme.

Na túto nátierku som sa chystala dákych päť rokov,ale nakopla ma až Janík svojím receptom.

Zásoba na hrianky
rozmixovaná kuriatkovozeleninová zmes
restujú sa hríby pokrájané na drobno,tie zostanú ako mozaika
pohľad zblízka
druhá tohtoročná várka