
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuriatka,kozáky,dubáky,soľ,mleté čierne korenie,olej,cibuľa,cesnak,kápia,paradajky
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji speníme cibuľu pokrájanú na drobno,pridáme kuriatka a osolíme.Dusíme asi 15 minút,ak je treba,podlejeme vodou.Potom pridáme ostatné hríby a kápiu a paradajky pokrájané úplne na drobno.Pustia nám šťavu.Za občasného miešania ich ešte 10-15 minút podusíme,ochutíme korením,cesnakom a soľou.Hotové po častiach rozmixujeme,nemusíme úplne na jemno,aby sa zachovala textúra.Plníme do vhodných pohárov a 30 minút od bodu varu sterilizujeme.
Na túto nátierku som sa chystala dákych päť rokov,ale nakopla ma až Janík svojím receptom.
![]() |
Zásoba na hrianky |
![]() |
rozmixovaná kuriatkovozeleninová zmes |
![]() |
restujú sa hríby pokrájané na drobno,tie zostanú ako mozaika |
![]() |
pohľad zblízka |
![]() |
druhá tohtoročná várka |