Šup Šup koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 1 pohár kryštálového cukru, 1/2 pohára oleja, 1 kypriaci prášok, 2 vajcia, ovocie - jablká /zavárané, ja dávam aj čerstvé pokrájané na mesiačiky/, slivky, čerešne, marhule, broskyne, vanilkový alebo škoricový cukor, mak, orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, mlieko, vajcia, cukor, prášok do pečiva a olej spolu zmiešame na cesto. Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou /ja na plech dávam ešte pred vymastením a vysypaním papier na pečenie, plech potom umyjem raz-dva, nič sa nepripečie/ a cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plechu. Na cesto uložíme ovocie. Ovocie povrchu posypeme kryštáľovým cukrom, orechami alebo makom, vanilkovým alebo škoricovým cukrom. Rýchle sa upečie, za takých 20-25 minút, nie na najvyššom stupni, tak mierne, ale to už vie každá mamina sama najlepšie, ako jej fachčí rúra. Ešte pred pečením si rúru predhrejeme. U nás najviac "frčí" tento koláč so slivkami, posypaný škoricovým cukrom a orechami. Fajnotka.

Takto vyzerá vybratý hneď z rúry . . . tento koláč je so slivkami, posypaný škoricovým cukrom a orechami . . .mňam . . . tak ho máme najradšej.
Nakrájaný, krásne nadýchaný . . . je s marhuľami a posypaný vanilínovým cukrom . . . mňam.