
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
220 g medu, 1 lyžička korenia na varené víno, 180 g práškového cukru, 110 g masla, 3 vajcia, 520 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, 1 lyžica kakaa. Náplň: 120 g práškového cukru, 120 g jemne mletých lieskových orieškov (2x pomletých), 80 g kandizovanej pomarančovej kôry, 2 vajcia, 20 g solamylu. Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého tuku.
POSTUP PŘÍPRAVY
Rozohriaty med vyšľaháme s cukrom, maslom a korením na varené víno. Po vychladnutí zašľaháme do peny vajcia a zmes múky so sódou bikarbónou, škoricou a kakaom. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladu do rána odležať. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a plát rozdelíme na rovnako veľké štvorčeky. Plnku pripravíme zmiešaním najemno pomletých lieskových orieškov, jemne sekanej kandizovanej pomarančovej kôry, vajec, cukru a solamylu. Na polovicu štvorčekov dáme pripravenú náplň, každý štvorček prikryjeme štvorčekom bez náplne. Okraje ničím nepotierame a ani nemusíme zvlášť pritláčať, náplň nevytečie. Takto pripravené karty dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí máčame v čokoládovej poleve a zdobíme.
Tento skvelý recept som objavila v časopise Knihovnička Recepty 3/2010.
Medové karty sú výborné, kto má rád medovníky a vyskúša, tak určite neobanuje.
Ozaj je to "nebíčko v papuli"