Rýchle Chilli con carne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g bravčového /kuracieho/ mäsa, môže byť aj viac /podľa toho, koľko kto doma varí, ono sa to prispôsobí, je tam omáčka/, 1 pohár Maggi Mexická omáčka /je to v skle, je to omáčka na mäso, má 290 g, žltý obal s nápisom Maggi - Mexická omáčka/, 2 konzervy červenej fazuľe v slanom náleve, 1 konzerva kukurice, 1 cibuľa, voda, soľ, olej, chilli - kto má rád. Na prílohu zemiaky, alebo ryžu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji si speníme cibuľu, keď je spenená pridáme na pásiky pokrájané mäso, opražíme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme /tak asi 15 minút/, potom pridáme Maggi - Mexickú omáčku, vylejeme do mäsovej zmesi, do toho ďalej vylejeme 2 konzervy červenej fazuľe /bez vody, vodu z konzervy zlejeme/, 1 konzervu kukurice a dolejeme vodu tak, aby sa nám celá zmes pekne dusila do mäkka. Dusíme dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Podľa toho, koľko chceme mať omáčky, dolievame vodu, je nechávam tak akurát na dusenie celej zmesi. Keď je mäso mäkké, dochutíme soľou, ja dávam aj 2 lyžice kečupu /sladkého/, kto chce môže si pridať korenie /akékoľvek chilli atď./. Ja celú zmes už ničím nezahusťujem, lebo omáčku nechávam tak akurát. Ale ak chcete mať omáčky viac, tak môžete zahustiť 1 lyžicou hladkej múky asi v 1 dl vody studenej a trošku posoliť, rozmiešať vidličkou a vyliať do zmesi, tá soľ je aby sa hrčky nerobili :-) Nám k tomu najviac chutí zemiaková kaša (ale dobrá je aj ryža), je to musím povedať naozaj skvelé jedlo, rýchle sa navarí, veľa sa toho navarí a ešte to aj fantasticky chutí. A nakoniec podľa chuti osoliť, okoreniť, kto má ako najradšej :-) Odporúúúčam. Mňam. Mňam. Mňam.