Šalát z chobotnice - jednoduchý a vynikajúci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chobotnice, citrón, oliv. olej, petržl. vňatka, soľ, korkový štupeľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Chobotnice dáme variť do osolenej vody, varíme s korkovým štupľom. Je to fígeľ, chobotnica sa rýchlejšie uvarí. Varíme cca 1 hod. (my sme mali 2 x 500gr. balenia) ale chobotnice sa scvrknú, takže toho bolo tak pre 3 max. 4 ludi...
Chobotnice varením krásne zružovejú. Keď sú mäkké, ešte horúce ich nakrájame na menšie kúsky, a ešte horúce zalejeme marinádou, ktorú sme si pripravili v pohári s viečkom (roztrepať oliv. olej, 4-5 strúčkov cesnaku, 1/2 vytlačenej šťavy z citróna a za hrsť petržlen. vňatky)
Papať s bagetkou ešte teplé.

zamrazené 500gr. balenia chobotnice
Rozmrazené chobotničky.