Pečená krkovička na hríboch v lahodnej syrovo-hríbovej omáčke :o))

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 ks plátky krkovičky, 3 veľké cibule, 1 plný hrnček sušených hríbov, soľ - mčk - mletá rasca - gril. korenie, 1 kocka hubového bujónu zaliata iba 3 dcl horúcej vody, 3 trojuholníkove syry
POSTUP PŘÍPRAVY
..lahodné a chutnučké jedlo...moja polovička si to veľmi pochvaľovala...a to je pre mňa to naj...
 |
..na troške oleja cca 4 PL poukladame cca 1 na plátky nakrájanú cibulu... |
 |
...hrnček suhochríbov zalejeme vriacou vodou, aby nabrali svoj pôvodný tvar xixi....krkovičku osolíme, okorením mčk, gril. korením a mletou rascou a cez fóliu pekne troška vyklepeme...aby krkovička nasiakla požadované korenie...a ideme vrstviť.. |
 |
...na vrstvu cibule naukladáme časť nasiaknutých hríbov /ja som vodu z hríbov vyliala, pretože boli veľmi tmavé/.... |
 |
..naklepanu a okorenenú´krkovičku položíme na vrstvu cibule a hríbov a na vrch opať dáme hrubú vrstvu cibulky a hríbov...tá dodá omáčke tú správnu chuť a jemne zahustenie.....proces opakujeme i s ostatnými krkovičkami |
 |
...pripravime si zálievku...ja som zaliala 1 kocku hubového bujónu 3 dcl vriacej vody a pekne som podliala navrstvené plátky krkovičky s cibuľkou a hríbami |
 |
...pekne podliaté plátky krkovičky zakryijeme vrchnákom jánskeho skla, kto to nemá tak alobalom...a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupnov cca 45 minút..kým pekne nezmäkne mäsko |
 |
...pekne upečené...mäsko odložíme opatrne nabok do teplej misy ...aby nám nespadla cibulka a hríbikxy |
 |
..najlahodnejšie a najlepšie na zahustenie omáčky používam syr....3 trojuholníky...nechámvze kým sa pekne neroztopia a omáčka krásne zafarbí svoj šat |
 |
...hotové papame u nás s hranolkami ale je vhodné k tomu tak ryža, tarhoňa či zemiačiky...brú chuť... |