Pečená krkovička na hríboch v lahodnej syrovo-hríbovej omáčke :o))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 ks plátky krkovičky, 3 veľké cibule, 1 plný hrnček sušených hríbov, soľ - mčk - mletá rasca - gril. korenie, 1 kocka hubového bujónu zaliata iba 3 dcl horúcej vody, 3 trojuholníkove syry

POSTUP PŘÍPRAVY

..lahodné a chutnučké jedlo...moja polovička si to veľmi pochvaľovala...a to je pre mňa to naj...

..na troške oleja cca 4 PL poukladame cca 1 na plátky nakrájanú cibulu...
...hrnček suhochríbov zalejeme vriacou vodou, aby nabrali svoj pôvodný tvar xixi....krkovičku osolíme, okorením mčk, gril. korením a mletou rascou a cez fóliu pekne troška vyklepeme...aby krkovička nasiakla požadované korenie...a ideme vrstviť..
...na vrstvu cibule naukladáme časť nasiaknutých hríbov /ja som vodu z hríbov vyliala, pretože boli veľmi tmavé/....
..naklepanu a okorenenú´krkovičku položíme na vrstvu cibule a hríbov a na vrch opať dáme hrubú vrstvu cibulky a hríbov...tá dodá omáčke tú správnu chuť a jemne zahustenie.....proces opakujeme i s ostatnými krkovičkami
...pripravime si zálievku...ja som zaliala 1 kocku hubového bujónu 3 dcl vriacej vody a pekne som podliala navrstvené plátky krkovičky s cibuľkou a hríbami
...pekne podliaté plátky krkovičky zakryijeme vrchnákom jánskeho skla, kto to nemá tak alobalom...a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupnov cca 45 minút..kým pekne nezmäkne mäsko
...pekne upečené...mäsko odložíme opatrne nabok do teplej misy ...aby nám nespadla cibulka a hríbikxy
..najlahodnejšie a najlepšie na zahustenie omáčky používam syr....3 trojuholníky...nechámvze kým sa pekne neroztopia a omáčka krásne zafarbí svoj šat
...hotové papame u nás s hranolkami ale je vhodné k tomu tak ryža, tarhoňa či zemiačiky...brú chuť...