
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g bravčového stehna, 1 dcl olej, pól pohára kremžskej horčice, 2 veľké cibule, soľ, mčk
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäsko nakrájame na menšie plátky a naklepeme*Do misy dáme mäsko, osolíme, okoreníme a zajeleme zmesou horčice a oleja*Dbáme na to, aby bola zmes všade*Na túto zmes poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a dáme na noc do chladničky*Potom mäsko z prudka opečieme (bez tej cibule) a dáme do jenskej misy, vrátane cibule a zbytku marinády*Pečieme v trúbe na 200 stupňov cca 50 min. , tak aby bolo mäsko mäkké*Mäsko môžeme podľa potreby aj podliať trochou vody.
![]() |
Takúto kremžskú horčicu som použila, ale mám to odskúšané aj s normálnou kremžskou horčicou. |
![]() |
Mäsko po namarinovaní zprudka opečieme. |
![]() |
Opečené mäsko uložené v jenskej mise spolu s cibuľou, ktorú sme mali v marináde. |
![]() |
Po upečení |