Mäsko s horčicou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g bravčového stehna, 1 dcl olej, pól pohára kremžskej horčice, 2 veľké cibule, soľ, mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko nakrájame na menšie plátky a naklepeme*Do misy dáme mäsko, osolíme, okoreníme a zajeleme zmesou horčice a oleja*Dbáme na to, aby bola zmes všade*Na túto zmes poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a dáme na noc do chladničky*Potom mäsko z prudka opečieme (bez tej cibule) a dáme do jenskej misy, vrátane cibule a zbytku marinády*Pečieme v trúbe na 200 stupňov cca 50 min. , tak aby bolo mäsko mäkké*Mäsko môžeme podľa potreby aj podliať trochou vody.

Takúto kremžskú horčicu som použila, ale mám to odskúšané aj s normálnou kremžskou horčicou.
Mäsko po namarinovaní zprudka opečieme.
Opečené mäsko uložené v jenskej mise spolu s cibuľou, ktorú sme mali v marináde.
Po upečení