Slivková polievka-(falošná kapustnica)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
-20sliviek:(najlepšie tvrdé,také menej prezreté,ale nie zas zelené:),aby bola polievočka kyslá) - l.soli(podľa potreby,ak dáte viac-poprípade menej záleží na vás -štipku mletého č.korenia -zemiačky -2 kopcové l.masti -cibuľu
POSTUP PŘÍPRAVY
Slivky si odkostkujeme,možte nechať aj s nimi potom sa kostky precedia,ako len chcete,samozrejme umyjeme.Do hrnca si nalejeme 5l.vody,hodíme doň slivky a privedieme do varu.Necháme ich úplne rozvariť.Polievočka bude nádherné fialová,pridáme soľ,korenie,podľa potreby.V druhom hrnci si roztopíme masť a orestueme na cibuľku,ktorú pridáme do polievky.Chvíľku povaríme a ako kto uzná za vhodné,precedíme.Popri polievke sme si uvarili zemiaky,ktoré dáme do nej.Dobrú chuť
 |
Pripravíme si slivky,ktoré najskor umyjeme a odkostkujeme,kostky sa možu ak niekto chce nechať a potom sa polievka precedí |
 |
do hrnca nalejeme 5l.vody,možte i viac,podľa potreby,hodíme doň slivky a dame variť |
 |
Slivky si rozvaríme,polievka tak nadobuden tuho fialovú farbu.Pridáme soľ,korenie,podľa potreby |
 |
Naškrabeme si zemiačky,umyjeme a dame variť,potom podávame v polievke |
 |
Po chvíli pridáme 2.polievkové l.hladkej múky a osmažíme,pridáme do polievky a povaríme.Potom po prípade všetko precedíme.Ja si slivky odkostkujem hneď na začiatku a už necedím,nechám ich tam pekne také ako sa prevarili,predsa sú to len vitamínky,záleží na Vás. |
 |
Dobrú chuť |