Bagety

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hladkej muky,3,5 dcl teplej vody,1/2 čl inst.droždia,10 g soli
POSTUP PŘÍPRAVY
..tento receptík patrí medzi náročnejšie na čas, ale kto má chuť a čas experimentovať,tak nech sa páči :-))
 |
Ak máte, tak odporúčam zneužit pekarničku .Vodu s mukou zmiešame a nechame stat 20 minut. |
 |
Pridame droždie a sol,dobre premiešame.Nechame 20 minut stat. |
 |
Znovu premiešame a nechame dalšich 20 minut |
 |
A znovu to zopakujeme...Tu vidíte ako sa cesto zmenilo,je hladké,pružné a mäkké.. |
 |
Dáme ho do uzatvaratelnej misky a odložíme do chladničky na 20 hodín. Dobre čítate :-)) |
 |
Pekne v chladničke nakyslo.Je samá bublinka. |
 |
Cesto rozdelíme na pomúčenom papieri na tri bagety.Nechame prikryte 1 hodinu.Pomúčte aj vrch bagiet. |
 |
Ruru si vyhrejeme na 220 st aj s plechom.Potom bagety preneste aj s papierom na ten horuci plech.Ked ich tam šupnete,vhodte na spodok rury par kociek ladu ,teplotu znížte na 190-200 st.A pečieme asi 20-25 minut do chrumkava.Nechame vychladnut na mriežke. |
 |
Ak sa odhodláte ,tak prajem dobrú chuť :-)) |