Bagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej muky,3,5 dcl teplej vody,1/2 čl inst.droždia,10 g soli

POSTUP PŘÍPRAVY

..tento receptík patrí medzi náročnejšie na čas, ale kto má chuť a čas experimentovať,tak nech sa páči :-))

Ak máte, tak odporúčam zneužit pekarničku .Vodu s mukou zmiešame a nechame stat 20 minut.
Pridame droždie a sol,dobre premiešame.Nechame 20 minut stat.
Znovu premiešame a nechame dalšich 20 minut
A znovu to zopakujeme...Tu vidíte ako sa cesto zmenilo,je hladké,pružné a mäkké..
Dáme ho do uzatvaratelnej misky a odložíme do chladničky na 20 hodín. Dobre čítate :-))
Pekne v chladničke nakyslo.Je samá bublinka.
Cesto rozdelíme na pomúčenom papieri na tri bagety.Nechame prikryte 1 hodinu.Pomúčte aj vrch bagiet.
Ruru si vyhrejeme na 220 st aj s plechom.Potom bagety preneste aj s papierom na ten horuci plech.Ked ich tam šupnete,vhodte na spodok rury par kociek ladu ,teplotu znížte na 190-200 st.A pečieme asi 20-25 minut do chrumkava.Nechame vychladnut na mriežke.
Ak sa odhodláte ,tak prajem dobrú chuť :-))