Furmanské halušky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* zemiaky caa 1,3 kg * 1 vajíčko * 100ml mlieko * soľ * polohr.múka * ........... kyslá smotana + údený syr + slaninka

POSTUP PŘÍPRAVY

- doma sme zvykli robiť zemiakové halušky zvyčajne iba s bryndzou ... a tieto so syrom a smotanou som našla v jednej slovenskej kuchárke a bola som nadšená, tak možno to niekto tiež nepozná ako som ich i ja nepoznala a nechá sa inšpirovať .... u nás sa trvale usídili v jedálničku a už ich považujeme za bežnú klasiku :)

- očistené zemiaky:)
a či ich buď ručne nastrúhate, alebo dáte rozmixovať ... ja si to zjednodušujem a mixujem spolu s mliekom, soľou a vajíčkom .... niekto vajíčko nedáva, ja áno .... mlieko preto, aby halušky zostali krásne žltučké
zasypeme múkou .... toĺko aby nám vzniklo kompaktné cestíčko
asi tak .... múka sa vždy dá dosypať podľa potreby
cez haluškovač nahádžeme halušky /najskor jednu na skúšku, či sa nerozpadne a ak by sa rozletela, dosypeme múku/ .... a halušky vyvaríme v osolenej vode ................. medzitým vyškvaríme slaninku :)
- vyvarené pomastíme masťou, najlepšie domácou
- jaaj mne už ani tu nič nechýba ku šťastiu :))))
- syr nastrúhame a zamiešame s kyslou smotanou ................. na 2 kyslé smotany /400g/ som použila asi 200g údeného syra/
a mlsáááme :)