juhoslovanske kolaciky na slano s cesnakom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500ml mlieka, kocka kvasnic, krystal cukor do kasku asi1PL., 600g poloh. muky, 2 KL soli, 100ml oleja. PLNKA: 250g Hery, 2 zltka, 2 KL soli a ja davam asi tak 3-4 struciky pretlaceneho cesnaku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak aj vy mate radi k polievkam na kyslo este nejake tie langose a byva vam s nich tazko, skuste si upiect tieto kolaciky. recept mam z receptou zo zivota. Len do plnky davam este pretlaceny cesnak. U nas si zamilovali tieto kolaciky vsetci.
Zohrejeme mlieko a spravime si kvasok, Do mlieka este pridame 2PL muky a premiesame. Nechat vykvasit asi tak 15 min. Muku, sol zmiesame, pridame kvasok, olej a nechame kysnut. Zatial si pripravime plnku a to takto. Tuk si nechame zmäknut, (ked ste ho zabudli vytiahnut, pomoze mikrovlnka, ale len ne par sekund. len zmäknut, nie rozpustit!!!!) pridame sol, cesnak a 2 zltky. Premiesame. Nakysnute cesto rozvalkame cca 1 cm a natrieme plnkou. zvinut do rolady. (Ja si rozdelim cesto na 3 casti, nech su tie roladky take male)Vrch rolady potrieme este plnkou a posypeme rascou, sezamom, makom... Krajat do tvaru trojuholnika