
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 lístkové cesto (alebo 2 balenia, kto ako chce), balík okrúhlych piškot, asi 1/2 kg nastrúhaných jablk alebo iné ovocie (ríbezle, černice, maliny atd), 1 mlieka, 3 ks Zlatý klas, 2 ks vanilkový cukor, 4 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti), 125 g Hélie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Lístkové cesto rozkrojíme napoly a natenko vyvaľkáme prvý plát. Položíme na tukom vymastený plech. na to si naukladáme nahusto piškoty. Na ne navrstvíme nastrúhané jablká/iné ovocie. Uvaríme puding a do horúceho vmiešame Héliu. Vymiešame na hladkú masu a nalejeme na piškoty s ovocím. Zarovnáme. Rozvaľkáme druhú časť lístkového cesta, prikryjeme koláč. Popicháme vidličkou a pečieme 30 minút na 200 C.