Kysnutý koláč s višňami a posýpkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g hladkej múky, troška soli, 2 PL práškového cukru, 5 PL oleja, kvások z 2 dl mlieka, 20 g kvasníc, 2 PL hrubej múky a 1 kávovej lyžičky cukru, olej na prípravu plechu, 800 g odkôstkovaných višní alebo marhúľ alebo iného ovocia Posýpka: 100 g masla, 100 g cukru, 100 g hrubej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Do múky pridáme soľ, cukor, olej, kvások a vypracujeme hladké a lesklé cesto. Necháme na teplom mieste mierne vykysnúť. Potom preložíme na vymastený plech a rukou roztlačíme po celej ploche a necháme mierne nakysnúť. Na cesto poukladáme ovocie (môže byť aj zavárané), posypeme posýpkou (zmiešame všetky suroviny dokopy a rukou rozmrvíme). Môžeme posypať sekanými orechami, posypať škoricou a vo vyhriatej rúre pri 250 °C pečieme 15 - 20 min.