Dvojaký tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto 1: 300 g HL múky,2 PL kakaa, 100 g Palmarínu, 100 g prášk. cukru, 1/2 kypriaceho prášku, 1 vajce, 4 PL vlažnej vody Plnka: 1 kg tvarohu, 50 g masla, 150 g prášk. cukru, 50 g hrozienok, 1 vajce, 1 žltok Cesto 2: 150 g cukru, 3 vajcia, 5 PL vlažnej vody, 250 g HL múky, 1 dl oleja, 1/2 kypriaceho prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

V mise zmiešame všetky suroviny na 1. cesto, vypracujeme ho a vyvaľkáme na plát, ktorý dáme na vymastený plech. Pripravíme si plnku: všetky suroviny okrem hrozienok vymiešame do peny, pridáme hrozienka a natrieme na cesto. Pripravíme si 2. cesto: Cukor s vajíčkami vyšľaháme, postupme pridáme vodu. potom pridáme múku s kypracim práškom, pomaly prilejeme olej a zľahka primiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Vylejeme na tvarohovú masu. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly asi 30 minút.