Papriková nátierka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg červenej papriky, 2 dl oleja, 2 PL soli, 5 feferóniek, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL octu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám vo svojom zošite už 25 rokov a skúsila som ho prvýkrát až minulý rok, pretože mi ostala kápia a nazaváranej som už mala dosť, tak som hľadala nejaký recept ako ju "zlikvidovať". A veru dobre som urobila, je to vynikajúca prísada do akýchkoľvek pomazánok, ale stačí si ju natrieť na chlieb s maslom. Takže tie dva poháriky hore sú úplne posledné, určite budem robiť zas.

V pôvodnom recepte je, že papriku pomelieme, ale keďže máme skvelý vynález menom tyčový mixér, papriku len nakrájame a spolu s ostatnými prídsadami dáme variť do mäkka. Vymixujeme, nalejeme do malých pohárikov a sterilizujeme. Z jednej dávky vyjde cca 12 pohárikov od detskej výživy.

Robila som dve dávky naraz, len-len, že sa mi tam vošla, ale veď ona sa zdusí...
...ešte stále je jej kopec...
...zdusila sa, rozmixujeme a...
..nalejeme do pohárikov a zasterilizujeme.
Hotovo!