Jednoduchá ale voňavá polievočka s hubami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Huby - ja som použila dubáky, cibuľa, mrkva, petržlen, korenie, soľ, hl.múka, voda, vňate
POSTUP PŘÍPRAVY
viď nižšie
 |
urobíme si klasický základ, opražíme cibuľu - na oleji, poprášime múkou |
 |
Pridáme očistené huby, krátko podusíme, okoreníme - radšej ako čierne používam biele korenie, osolíme, orascujeme, prípadne okmínujeme |
 |
Medzitým očistíme pár zemiakov, nakrájame na kocky, tiež mrkvu, stačí 1, petržlen, a ... |
 |
...šmaríme do hrnca.Zalejeme vodičkou a varíme, kým sa neuvarí |
 |
prisypeme nejakú vňať- nie zemiakovú! Ja som dala trochu petržlenu a ligurček |
 |
Je to jednoduchý recept a hodí sa na všetky jedlé huby. Práve pre tú jednoduchosť v nej vynikne prirodzená chuť húb. |